top of page

Nuorten kuntoutuspsykoterapiaryhmät (KELA) yli 16-vuotiaille
ja
lyhytpsykoterapiaryhmät yli 13-vuotiaille (Pirha palveluseteli)


Psykoterapiaryhmä on tarkoitettu nuorille, joilla saattaa esiintyä traumaattisia elämänkokemuksia, sosiaalista arkuutta tai hankaluuksia ihmissuhteissa. 

Nuori on saattanut kokea kiusaamista kaverisuhteissa tai koulussa. 

Nuori voi olla sosiaalisissa tilanteissa helposti tulistuva tai vetäytyvä. Nuori voi kokea myös sosiaalisissa tilanteissa suurta ahdistusta. 

Pulmien pitkään jatkuessa nuorella saattaa esiintyä itsetunto-ongelmia, psykosomaattista oireilua, ahdistus-, paniikki- ja pakko-oireita, masentuneisuutta tai riippuvuuksia. 

Ryhmä soveltuu myös nuorille, joilla on neuropsykiatrinen diagnoosi.

Ryhmässä on hyvä harjoitella ja vahvistaa erilaisia sosiaalisia taitoja. Terapeutti ja ryhmän nuoret toimivat aktiivisessa vuorovaikutuksessa toisiinsa. Ryhmän jäsenten välille muodostuu vuorovaikutusten verkosto, jolloin nuori voi löytää itsensä tutuissa tunnekokemuksissaan, joissa hän usein toistaa itselleen ominaisia käyttäytymismalleja. Nuori pyrkii huomaamattaan saamaan muut tuntemaan ja käyttäytymään tavalla, joka on usein itseltä kiellettyä. Ryhmässä näyttäytyy kunkin ryhmän jäsenen suhteessa olemisen vaikeudet ja näin näitä päästään hyvin käsittelemään. Terapiakerrat eivät ole ennalta suunniteltuja vaan työskentely tapahtuu ryhmässä työstetyn materiaalin pohjalta ”tässä ja nyt”. 

 

Terapeutin rooli ryhmässä on aktiivinen. Terapeutin tehtävänä on auttaa nuorta ymmärtämään, mitä siinä hetkessä tapahtuu. Terapeutti pyrkii sanoittamaan nuorelle niiden, usein varsin tiedostamattomien mielikuvien/ajatusten merkityksiä ja pyrkimyksiä, joita ryhmässä syntyvien keskusteluteemojen, keskinäisten liittoutumien ja ristiriitojen jälkeen esiintyy.

Ryhmän jäsenten keskinäinen tuki, ymmärtämys, havainnot toisistaan ja palautteet toisilleen ovat myös hoidollisesti vaikuttavia tekijöitä. Yksittäisten jäsenten on mahdollista oppia tunnistamaan ja ymmärtämään omia tuntemuksiaan, eläytymään, ottamaan huomioon muiden tunteet, kyetä erottamaan mikä on omaa sisäistä maailmaa ja mikä tulee muista. Ryhmässä nuoret, sekä vanhempainohjauksessa aikuiset saavat kokemuksen, että eivät ole pulmineen yksin. Vertaistuella on merkittävä vaikutus siihen myös, kuinka nuori kokee itsensä. Vertaistuki onkin erittäin tärkeässä osassa ryhmässä. 

 

Pienikin positiivinen kokemus ryhmässä voi saada aikaan jotain hyvää, joka vaikuttaa myös positiivisesti kokemukseen itsestään.

Kuntoutuspsykoterapiaryhmän kokonaiskesto on 2-3vuotta. Ryhmässä on enintään 6 nuorta ja ryhmä on suljettu. Ryhmän ohessa kokoontuu myös vanhempainohjausryhmä, johon nuoren huoltajien toivotaan osallistuvan.

Lyhytpsykoterapiaryhmät kokoontuvat max 20 kertaa. Lyhytpsykoterapiaryhmät ovat 13. ikävuodesta ylöspäin.

Ota yhteyttä psykoterapeuttiimme, hän auttaa sinua eteenpäin!

Eeva Junnola-Nyström

eeva@toinentulevaisuus.fi

040 715 8464

  • TikTok
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Snapchat
  • Spotify

Ota yhteyttä...

Vastaava johtaja, psykoterapeutti
Eeva Junnola-Nyström
eeva@toinentulevaisuus.fi

Toimitusjohtaja, lyhytterapeutti
Kati Mehtälä
kati@toinentulevaisuus.fi

Tarkemmat yhteystiedot löydät yhteystiedot -välilehdeltä.

Kaikki meillä, nuorten kanssa, terapiatyötä tekevät henkilöt ovat terveys- tai sosiaalialan ammattilaisia.

 

Aluehallintovirasto Länsi- ja Sisä-Suomi

Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat

Päätös 6.7.2023 LSSAVI/6509/2023

Y-tunnus 3304575-8

...tai tule käymään!

Hallituskatu 23 A

33100 Tampere

Haluatko saada

...viestejä Tulevaisuudesta?

Kiitos kirjautumisesta!

bottom of page